Drygt 30 personer kom till Böna hembygdsgård den 7 maj då Slow Food Gästrikland hade sitt andra årsmöte sedan föreningens start. Bönans traditionsrika miljö var ett självklart val när det gäller att inspireras av fiske och fiskeförädling.
Ett av målen med Slow Food Gästrikland är att främja företag och organisationer som arbetar med mat eller gastronomi enligt Slow Foods grundtankar. Vi letar efter just sådana som är lokalt unika eller står för en god, ren och rättvis matkultur.
Välkommen på sparrisfestival i vackra Gästrike-Hammaby.
Söndagen den 30 maj firar Slow Food Gästrikland årets Sparrisfestival tillsammans med Gestrikesparris.
Vi kallar alla medlemmar samt inbjuder alla intressenter till årsmöte för Slow Food Gästrikland i Böna Bygdegård
Tisdagen den 23 mars anordnades ett studiebesök till nyöppnade Bondenära Saluhall i Valbo. Aktiviteten blev som vanligt snabbt fulltecknad. Micke och Nils Delin som är ägare, berättade om sin filosofi och inriktning hur man väljer varor och förädling till verksamheten.