Hej, alla!

Tillsammans med MatVärden, Länsstyrelsen Gävleborg, LRF, Studieförbundet Vuxenskolan, ABF, Centrum för flexibelt lärande (CFL) och Wij-trädgårdar drar vi nu igång potatisuppropet igen, som en utmaning till oss alla att se till att vår matberedskap blir bättre och stärka vår civila beredskap i en orolig värld.
Gävleborgs län är långt ifrån självförsörjande på mat. Potatis är en gröda som mättat hungriga magar i århundraden och den har många goda egenskaper. Potatis går utmärkt att odla i vårt klimat och den är rik på järn, kalcium
och c-vitamin.
Idag ligger vår självförsörjningsgrad av potatis på 11% i Gävleborg.
Genom Potatisuppropet vill vi synliggöra möjligheterna för en ökad produktion och konsumtion på alla tallrikar.
Kick off för potatisuppropet kommer att ske på Wij Trädgårdar den 11 april 12:00-16:00. För mer information och anmälan se:
https://www.livsmedelsstrategigavleborg.se/potatisupprop/
Hoppas att vi ses där.

Styrelsen Slow Food Gästrikland