Hej, kära Slow Food vänner!

Här kommer äntligen ett medlemsbrev igen. Det har varit
så mycket aktiviteter så brevet har blivit lite oprioriterat, men nu så.
Hoppas att du finner det intressant och en bra sammanfattning
av höstens aktiviteter.
Vi vill påminna om pralin- och dryckesprovning den 6 oktober,
(sista anmälan idag eller senast imorgon bitti) och föreläsning om
Historiska sädesslag den 18 oktober 18:30, båda på Silvanum.
Vi har också bifogat en mycket viktigt petition från Slow Food International!

Snälla läs och signera!
Friends of the Earth Europe, tillsammans med en bred koalition av
miljö- och progressiva bondeorganisationer, lanserar en petition
som uppmanar EU att hålla GM-mat strikt reglerad och märkt.

Stora kemikalie- och utsädesföretag vill skjuta ut nya genetiskt modifierade organismer (GMO) på marknaden och tvinga ut genetiskt modifierad mat på våra åkrar och tallrikar utan att vi vet om det.

Dessa företag har i åratal bedrivit lobbyverksamhet mot Europeiska kommissionen för att utesluta nya GMO från den europeiska
GMO-förordningen, och gjort ogrundade påståenden om de förmodade fördelarna för hållbarhet, minskning av bekämpningsmedel och klimat .
Men eftersom de också har patent på frön som är konstruerade med dessa tekniker, kvarstår deras sanna motivation att öka sina vinster .
Att utesluta nya GMO från den nuvarande GMO-förordningen skulle hindra bönder, livsmedelsproducenter, återförsäljare och medborgare från att välja GM-fria val.
Vi har rätt att bestämma vad vi äter och odlar på våra fält!

Skriv under namninsamlingen för att uppmana europeiska beslutsfattare att ta ett starkt ställningstagande mot alla försök att utesluta nya GMO från EU:s befintliga GMO-lagstiftning och att upprätthålla obligatoriska säkerhetskontroller, insyn och märkning för alla GMO för att garantera säkerheten för våra livsmedel, samt att värna om naturen, miljön och vår valfrihet.

Skriv under namninsamlingen för att säga #IChooseGMOfree.

Ha en fin fortsatt höst och hoppas på återseende inom kort.

Styrelsen Slow Food Gästrikland

Brev till medlemmar 5 2022 i pdf