Hej, alla slow foodare!

Idag verkar det som om hösten anlände. Vi får hoppas att vi får några varma dagar till innan vintern kommer och att vi får en fin höst, eller hur?
Här kommer lite information kring Terra Madre Nordic 1-3 september
och vår Skördemarknad den 7 september.

Terra Madre Nordic 
Välkommen till Terra Madre Nordic och Nordic Artisan Food Awards
1-3 september, Stora Skuggan, Stockholm. Tunnbröd, IPA, syrade grönsaker, korv, mathantverkstävling, glass, färskost.
Det och mycket mer finns att ta del av på Terra Madre Nordic,
på Norra Djurgården för den som är det minsta intresserad av
mat och mathantverk, den 1–3 september.
Det blir gott, tankeväckande och lärorikt när Eldrimner och Slow Food i Norden tillsammans arrangerar Terra Madre Nordic på Stora Skuggan,
på Norra Djurgården i Stockholm där det finns något för alla smaker.
Gävleborg kommer att ha ett eget tält med producenter från vår region.
Under dagarna hålls en nordisk mathantverksmarknad, prova på workshops, smakverkstäder samt samtal, seminarier och debatter.
För första gången arrangerar Eldrimner dessutom ett nordiskt mästerskap
i mathantverk, Nordic Artisan Food Awards.
Vi får hoppas på ett stort antal medaljer även i år.
Det mesta på Terra Madre Nordic är helt gratis att ta del av, men till vissa utvalda delar behöver man lösa biljett och boka plats.
Plats för evenemanget är Stora skuggan på Norra Djurgården där tält byggs
för marknaden och aktiviteterna. Vill du veta mer:
 https://slowfoodnordic.com/sv/terra-madre-nordic/

Skördemarknad 7 september
Slow Food Gästrikland och Länsmuseet Gävleborg bjuder in till skördemarknad på Länsmuseets tomt den 7 september 18.00-20.00.
Ett tillfälle att träffa ett flertal lokalproducenter från vår region och handla närproducerat och närodlat.
Fisk, grönsaker, bröd, smör, honung, rapsolja, sylt, saft, bakverk, charkprodukter, lammfällar mm kommer att finnas på borden.
Slow Food serverar soppa som vanligt. Hoppas att du har möjlighet att komma. Hjärtligt välkommen!
Hoppas att vi ses snart!    ☀

Styrelsen Slow Food Gästrikland