Vissa kvällar är bara bättre än andra. I måndags var en sådan.
Anna Sundberg, projektledare för Getnära och Maria Brook, getbonde
från Österfärnebo föreläste om geten som tamdjur.
Kvällen inleddes med att riksspelman Bernt Lindström blåste i gethorn stycket ”Getlåt från Bergsjö”. Unikt och vackert.
Därefter intressant föreläsning och provsmakning av getprodukter: färskkorvar, färs, kotletter, ostar mm. Mums!!
Närmare 30 deltagare anslöt, några hade åkt ända från Stockholm, Hudiksvall, Lingbo. Så roligt. Kvällen var fylld av stort intresse för frågan, värme och mycket god mat. Tack alla som bidrog till att vårt arrangemang blev så lyckat. Tack!

I Sverige använder vi inte getkött som mat i dagsläget trots att det både är näringsrikt, gott och fettsnålt. Istället avlivar vi bockkillingarna, de som inte ger oss mjölk till ost. Anna och hennes man Nicklas köper upp drygt 200 bockkillingar per år och låter dem beta och hålla naturområden i Huddinge kommun och norra delen av Landsort öppna, barnen får kela med dem och man arrangerar ”getyoga”.
Till hösten slaktas djuren och Enöga Mat (Anna och Niklas) säljer köttlådor och producerar smakrika korvar. Att låta bockkillingarna leva ett gott liv och därefter ta vara på  kötten är en del av projektets mål. Om du vill följa projektet så hittar du mer under: www.getnära.se