Företag från Gävleborg dominerar prislistan och tog hem totalt 22 medaljer; 12 guld, 6 silver och 4 brons.

Jag är stolt så jag spricker över alla våra grymma mathantverkare!
I år har fler helt nya företagare lämnat in till tävlingen för första gången.
Vi försöker peppa så många som möjligt att våga lämna in.
Det krävs mod för att tävla, det ska man vara väl medveten om, eftersom det är mycket hårt jobb och massa kärlek nedlagt i produkterna.
Och att bli bedömd är läskigt. Får man medalj är det superkul och får man utvecklingsmöjligheter presenterade för sig av proffs så får man råd till förbättringar och kan komma tillbaka nästa år, säger Linda Elverstig
från Föreningen @@matvarden som arbetar för att främja livsmedelsproduktionen i Gästrikland och Hälsingland.

Per Bill Landshövding Gävleborg:
Det blev medaljregn igen för Gävleborg på årets SM i mathantverk!
Totalt 22 medaljer – 12 guld, 6 silver 4 brons🥇🥈🥉
Det finns en stark mathantverkstradition i länet som jag är mycket glad över att vi värnar och arbetar hårt från olika håll på att bevara.
Flest medaljer gick alltså till Gävleborg och jag är otroligt stolt, men inte
alls förvånad.
Nu fortsätter vi att tillsammans bygga för framtiden genom att ta tillvara på det vi lärt och utvecklat genom generationer.

Stort grattis till alla vinnare från Gävleborg!

This week has been really exciting! During the Særimner seminar and Swedish championship in artisinal food we were given the opportunity
to serve a Slow Food fika w Nordic #Presidia products.
It turned out successfully and people were very curious tasting the Presidia raw milk cheeses Askim Brimost and Pultost from Strandmo on bread baked by Pål and the raw milk Vossasmøret as well as the Presidia Upplandskubb from Ängslycka baked on rye and the very delicious Hälsingland ostkaka served w whipped cream and Gertruds homemade aronia-rum marmelade.
Also Pål had brought his own apple juice made on Gravensteiner apple. Yummy we said!