Vi släpper inte garden, eller hur?

′′ Bland de många saker som har gjort 2020 till ett så svårt år, finns det faktum att pandemin oundvikligen har tagit våra redan distraherade ögon från de andra allvarliga kriserna som hotar mänskligheten, till att börja med klimatet. Ännu har inget förändrats: situationen har inte förbättrats och all vår omsorg och insatser kommer att behövas för att förhindra katastrof.
Även om folkhälsan och den efterföljande ekonomiska krisen har drabbat världen av Slow Food hårt, har vi under de senaste månaderna inte minskat våra ansträngningar. Tvärtom, vi har försökt göra ännu mer, medveten om att vår framtid är mer i riskzonen än någonsin.
Slow Food kommer fortsätta arbeta för att rädda biologisk mångfald och skydda miljön, säker på vetskapen att dessa pandemier är resultatet av en korrupt relation mellan mänskligheten och resten av naturen. Men en som går att fixa.
Nu mer än någonsin är det viktigt att vi inte släpper garden.
Vi kan och måste agera för förändring och utgå från Jorden!”

🌏 Låt oss starta om från Jorden och starta om från maten 🐌