Hej, alla Slow Foodare!

Vi hoppas att ni alla är krya och har det bra trots allt. Livet är ju inte riktigt som det brukar, men som tur är så är våren här och vi kan promenera och njuta av den spirande grönskan och fåglarnas kvitter.
Vi i styrelsen planerar vidare våra arrangemang och hoppas att vi snart kan träffas igen. Tyvärr lär vi väl få ställa in några av dem, men vi hoppas….

Terra Madre Nordic i Stockholm i slutet av augusti är inställt, men Italien har sänt ut anmälan till Terra Madre Turin. Strax efter det att du har fått detta mail kommer vi att sända ut inbjudan. Det finns fyra olika kriterier för att få delta som delegat. Är du intresserad av att delta på Terra Madre Turin så är du välkommen att söka.
Vi låter Slow Food Italien bestämma vilka som ska få delta. Din ansökan ska vara dem tillhanda senast 30/4. Lycka till!

Något som naturligtvis oroar oss är hur våra lokalproducenter och fina restauranger ska överleva. Som ni vet så premierade vi Malin och Jennie för deras fina arbete med Reko-Ringen. Det betyder att vi har möjlighet att handla lokalt via  dem.
Du når Reko Ringen och kan beställa en stor variation av fina råvaror via deras hemsida. Sök på Reko Ringen Gävle. De har utlämning vid Fjällbacken.
Som du också naturligtvis vet så har många av våra restaurangen fina menyer för avhämtning eller hemkörning. Så vill du vara med och stödja dem och njuta extra så beställ en smakfull lunch eller middag från någon av dem under påsk.

Ikväll ska jag få delta digitalt en liten stund på Slow Food Stockholms årsmöte och få berätta om vår verksamhet. Det känns verkligen roligt och vi känner oss stolta för detta uppdrag.

Nu vill vi i styrelsen önska er alla en smakrik, trevlig om så annorlunga Påsk med en önskan om att vi ska kunna träffas snart. ??

Stora kramar från oss.

Gertrud pua styrelsen Slow Food Gästrikland