Förra veckan träffades Slow Food Gästriklands styrelse och extra inbjudna till ett verksamhetsplaneringsmöte inför våren och dess aktiviteter.

Vi började kvällen med att inspireras av god mat från Söders Källa och Nästet.

Vi vill härmed passa på att tacka Tomi Holmberg, Söders Källa och Nästet för fantastiska smakupplevelser och intressanta diskussioner! Stort tack även till värdparet Annika och Göran!

Buffe 2

Buffe garv

Buffe vpm

Innan maten fick vi också förmånen att smaka på en framtida Gävle-klassiker: Gävles egna glögg -YULEGOAT! Denna produkt finns än inte på marknaden, men alla närvarande vid smakprovningen ser fram emot lanseringen (troligtvis kommer den finnas på Systembolaget i mars nästa år). 

Glöggen vi fick smaka hade smaksatts av Gävle-kaffe och smakade fantastiskt gott, en blandning av rotfrukt, jordkällare, kaffe-vind och jul – UNDERBART gott! Glöggen i sig är mindre söt än många andra glöggsorter och kommer säkerligen falla många på läppen. Detta projekt står Tomi och Veikko Holmberg bakom och vi i Slow Food kan inte mer än att ge dom våra varmaste lyckönskningar framöver!

YuleGoat

 

På mötet kom många idéer upp vad vi i Slow Food ska fokusera på under våren -bl.a. vill vi stödja projektet 10.000 trädgårdar, vara mer aktiva ute på Gävles fina restauranger, repetera succén Saluhallen, göra en friluftsdag under den kalla tiden där vi lär oss gott, rent och rättvist matsäcksalternativ, studiebesök, ostresa etc. Vad det blir av allt detta spikar vi i slutet på december. HÅLL UTKIK!