Kl 06.50 körde bussen med 31 glada deltagare mot Grythyttan och en fullspäckad dag. Carl Jan meddelade att han låg nerbäddad med feber och halsont, men att professor Marie-Louise Danielsson-Tham skulle ta hand om oss istället.

Helt ok! Vi fick en fin guidning på Måltidens Hus, en kort visning av det fina biblioteket, lunch och besök på det anrika Gästgiveriet med vinkällare. En tangobakelse med kaffe i Norberg på Elsa Anderssons konditori fick avsluta vår resa. Nöjda med något trötta anlände vi till Gävle strax före kl 19.00. Tack alla för en helt underbar dag!

IMG_0276

IMG_0284

Insidan på taket i Måltidens hus. Alla färger symboliserar norrskenet.

IMG_0296

Personen som tog emot Anitas lunchbeställning tyckte att hon sa Einstein och inte Hörnstein, så på varje bord fanns en påse med Einstein Slow Food Gästrikland. Briljant! 🙂

IMG_2149

IMG_2154