Premieringar 2018

Axmar Bruksbod
Axmar Bruksbod har skapat en lantlig, ombonad och stillsam miljö både i boden och i B&B. Här säljs och serveras i princip bara ekologiska produkter från jordens alla hörn samt egenproducerade produkter tillverkade av närproducerade råvaror.
Ett mycket genomtänkt och hållbart koncept.

slow-food-chiocciola

Böle Grönsaker
Genom hårt arbete och fokus på det allra bästa odlar Ram ett varierat utbud av ekologiskt och KRAV-certifierade grönsaker på friland, helt utan gifter och konstgödsel. Böle Grönsaker erbjuder sina välsmakande, ekologiskt odlade grönsaker till försäljning på torg, marknader, leverans av grönsakskassar och i butiker för att förse oss kunder i Slow Foods anda.

slow-food-chiocciola

Diléns Saluhall
Diléns Saluhall arbetar för att förbättra maten som vi äter, erbjuder ekologisk produktion, äkta varor och närproducerad mat.
Genom sin saluhall får vi konsumenter tillgång till goda, rena råvaror och delikatesser från lokala producenter och egen produktion.

slow-food-chiocciola

Hamrångebygdens Delikatesser
Hamrångebygdens Delikatesser har med tålamod och målmedvetet arbete skapat en möjlighet för bygdens befolkning att få tillgång till fina, lokalt producerade varor från traktens producenter.
Med tillgång till ett eget produktionskök har de lokala producenterna fått möjlighet till att utveckla produkter till fina delikatesser som fått spridning och kommit till glädje långt utanför Bergby.

slow-food-chiocciola

Högbo Brukshotell
Högbo Brukshotell – en passionerad dröm om att skapa ett självförsörjande brukssamhälle har blivit till verklighet. Med egenodlade grönsaker, djuruppfödning, ysteri och bageri i kombination med skickliga kockar, produktutvecklare och konditorer skapas gastronomi .
Lokalt, ekologiskt, hållbart och här & närproducerat!

slow-food-chiocciola

Restaurang Matildas
Med en matfilosofi att laga mat från grunden med råvaror efter säsong från utvalda producenter erbjuder Matildas sina gäster en gastronomisk upplevelse i en lugn och trivsam miljö.
Varje rätt är tillagad från grunden och med smak av kärlek.
En helhetsupplevelse utöver det vanliga.

slow-food-chiocciola

Solgårdkrogen
Solgårdkrogen är en smaragd i Dalamiljö som tar gästernas smaklökar till upplevelser utöver det vanliga.
I samklang med natur och miljö serverar Solgårdskrogen uppfinningsrika kombinationer i säsongsanpassade menyer tillredda av egenodlade grönsaker och råvaror från moder jord; från skog, äng och sjö.

slow-food-chiocciola

Restaurang Söders Källa
Söders Källa, en restaurang utöver det vanliga, med menyer präglade av mathantverk och uppfinningsrikedom som får gästernas smaklökar att blomma. Här serveras specialiteter baserade på ekologiska och lokalproducerade råvaror samt egenproducerade delikatesser.

slow-food-chiocciola

Trollharens Fisk
Med ursprung i generationers tradition har Trollharens Fisk bevarat och utvecklat råvaror till välsmakande delikatesser, förädlade lokalt på lokala råvaror. Trollharens Fisk erbjuder sina fina produkter i gårdsbutik, restaurang och försäljning på torg och marknader i Slow Foods anda.

slow-food-chiocciola

Premieringar 2015

Högbo bruks hotell
Med noggrannhet och omsorg väljer ni era råvaror på ett unikt sätt med delaktighet i hela produktionsledet.
En kompetent och intresserad kökspersonal förvandlar med stolthet de ekologiska och ”här”-producerade råvarorna till en kulinarisk upplevelse för gästen som också kan ta del av matens produktionshistoria.
Verksamheten är en bra förebild, en framtidsmodell.

Söders Källa
Er verksamhet genomsyras i alla led av en miljö- och hållbarhetsprofil från val av råvara till städ och rengöring. De utvalda ekologiska produkterna från vin och andra drycker och råvaror förvandlas till flexibla menyer där smak, årstid och ekologi skapar en trovärdig helhet.
Restaurangmiljön är minimalistisk och har toner av funkis och återbruk och med odlingarna på ”taket” skapas en unik helhetsbild.

Hamrångebygdens Delikatesser
Ett landsbygdsprojekt som har samverkan, närproducerat och kvalitet som sina honnörsord. Småskaliga producenter ges här möjlighet till inspiration, produktutveckling och försäljning och kunderna får tillgång till närproducerade råvaror till hög kvalitet. Den kooperativa ägandeformen skapar både ett gemensamt ansvar och en överlevnad.
Ett gott exempel på samverkan och förebild för andra landsbygdsföretagare.

**Hamrångebygdens Delikatesser är en butik placerad mitt i centrala Bergby som säljer närproducerade produkter. I samma lokal finns också ett produktionskök där lokala mathantverkare kan hyra in sig för att förädla sina råvaror. Butiken/köket drivs av föreningen Knutpunkten Landsbygdscenter och uppbyggnaden är finansierat av Leader Gästrikebygden**

Trollharens Feel Good
Ett kompletterande företag där resurser nyttjas med närliggande verksamheter. Företaget arbetar på ett personligt, innovativt och modernt sätt för att attrahera olika typer av kunder.
Med fokus på människan i centrum, där upplevelsen skapar välbefinnande genom naturen och bra omhändertagande både vad gäller mat och miljö.

slow-food-chiocciola

Premieringar 2010

Épi Bageri och Café, Gävle
Tydlig och målmedveten verksamhet där det småskaliga, ekologiska och de smakrika bröden och atmosfären ger en ny dimension till Gävles bröd –och café utbud. En helhetsupplevelse med den lugna, äkta och kontinentala stilen med rena smaker i god Slow Food-anda.

Berglunds Bageri och Café Kungsgården

Arbetar efter en bärande idé som efter 10 år är hållbar och ligger rätt i tiden.
Verksamheten har ett helhetstänk med kontroll över hela tillverkningskedjan från ax till limpa. En miljömedveten verksamhet som efter hand spetsats med mer surdegsbröd, caféverksamhet och en efterfråganstyrd utveckling i tiden. Alla era Italien resor har inspirerat till en unik Slow Food-anda unik för Sverige.

Bondenära Saluhall

En nystartad och medveten satsning på en verksamhet som kompletterar det traditionella butiksledet. Saluhallen marknadsför och förädlar lokala råvaror framför allt kött från Gästrikebönder där kvalitet och smak är viktiga förtecken. Man vill också vara ett skyltfönster för alla lokala producenter från närområdet.
Förutom smak och kvalitet är miljöarbetet en affärsidé som genomsyrar hela verksamheten.

Dunkers Gårdsdelikatesser
En specialaffär främst med inriktning på svenska ostar från småskaliga gårdmejerister.
Gedigen ostkunskap och utveckling av smaker och kombinationer
i samband med ost och vinprovningar.
Originella smakkombinationer i olika smårätter och bakverk inspirerade från både när- och fjärrområden.