29e Januari
Slow Träff på Restaurang VINKROGEN
Mat och presentation av krogens historia och verksamhet.

  • Anmälan: Senast den 25 januari
  • Tid: Kl 18.00
  • Plats: Norra Köpmangatan 10, Gävle

3e Mars   
Årsmöte
Ärtsoppa och punch. Kaffe och kaka.
Årsmötesförhandlingar.
Föredrag, Daniel Olofsson,ekobonde från Kungsgården berättar om svårigheter och möjligheter,
att vara ung ekomjölkbonde i dagens Sverige.Lottdragning ”10 000 gardens in Africa”

  • Tid: Kl 18.30
  • Plats: Morianens föreningslokal, S. Kungsgatan 36 (ingång efter ICA-Söder)
  • Pris: 100 kr för medlem 150 kr icke medlem

19e Mars        
Slow Träff på Restaurang , East Africa i Gävle.

25-25e April    
Saluhall på Söders Källa i samband med Jantefestival i Gävle.
Lokala matproducenter från Gästrikland medverkar.

  • Tid: Fredag, Kl 11- 18/Lördag, Kl 10- 15
  • Plats: Söders Källa

26e April          
Naturens skafferi. Föreläsare: Gertrud Edström
Samarbete med länsmuseet, Gävle

  • Tid: Kl 14:00
  • Plats: Länsmuseet, Gävle. Ingen anmälan

9e Maj      

Ostresa till Hälsingland. Vi besöker  Marianne Pallars ”Jarseost” Hiklack, Järvsö.
Efter rundvandring i mejeriet äter vi en härlig ostbuffé med hembakt mjukt och hårt tunnbröd, ostar, frukt, marmelader och andra tillbehör och pratar ost.
Därefter fortsätter vi till Föne Ostkakeri där Marie Lodstedt visar sitt företag och serverar ostkaka, kaffe och kaka. Möjlighet att köpa ost och ostkaka.

  • Tid: Kl 9:30 Samling vid konserthuset för samåkning i privata bilar.
  • Återkomst ca kl 18:00
  • Pris: 225 kr, resekostnad i privata bilar tillkommer.
  • Anmälan till anita.hornstein@gmail.com senast 2 maj

15-16e Maj
Öl festival i Gasklockorna . I detta har vi ingen delaktighet, bara tips till ölintressenter. Öl provning och mat.
Arrangör, Gefle öl sällskap

  • Pris: 250 kr, i detta pris ingår även ölbiljett 100 kr och ett ölglas.
  • Kontakt ordf. Patric Eldebrandt 070-2965017, www.gefleolsellskap.se

28e Maj
Slow Träff på Restaurangen Skärgårdskrogen i Ulvalnäs.
Mat och mycket mer i en trivsam miljö.

KURSER

19e och 26e Maj och 9 arpil

Matlagningskurs:  Lite nytt, gott och fräscht på tallriken
Tema: Fisk & skaldjur, ost & grönt, svenska klassiker.
Deltagarna kan delvis påverka innehållet efter start.

  • Ledare: Ann-Katrin Dunker
  • Datum & tid: 19/3 , 26/3 , 9/4 kl 17.00-21.00
  • Pris: 600 kr  + råvarukostnad
  • Anmälan till anita.hornstein@gmail.com senast 12/3
  • Plats: Lillhagens skola hemkunskapslokal Bomhus

13e April
Föreläsning om surdeg och tunnbröd. Föreläsare: Eva Perpåls

  • Tid: 18.00 – 19.00
  • Pris: 150:- inkl fika. Betalning sker på plats
  • Anmälan till info@vartskafferisverige.com senast 1/4
  • Plats: Överhärde Bagarstuga, Tvärstigen Överhärde

18 alt 19e April
Bakning av surdeg och tunnbröd

  • Ledare: Eva Perpåls
  • Antal: max 4 deltagare per dag
  • Tid: 10.00-16.00
  • Pris: Föreläsning och bakning 600:- per deltagare.  Medtag egen lunch. Fika ingår. Betalning sker på plats
  • Anmälan till info@vartskafferisverige.com senast 1/4
  • Plats: Överhärde Bagarstuga, Tvärstigen Överhärde