Vi kommer att testa vad vi tror är den mest lokala surströmmingen i vårt område, nämligen Lars-Ivar Hållstrands inläggningar – både som fileer och hela.

Lars-Ivar har gått i lära hos Jan Wahlström i Utvalnäs och fått bra bedömningar i olika tester. Lars-Ivar har sitt företag i Fagerviken Norduppland. Tyvärr har Lars-Ivar själv förhinder att närvara, men vi ser fram emot att äver kunna presentera tillfällen då han är med och berättar historien om hans produkt.

Vi testar surströmmingen i sällskap med traditionella tillbehör som mandelpotatis, lök, mjukt och hårt tunnbröd, messmör, ost och tomater.

Dryck: lättöl alt mellanöl. För den som önskar valbara småflaskor med snapsar köpas på plats.

Vi avslutar måltiden med kaffe och en kaka.

Plats: Kollektivhuset Blomstret Batterigatan 14, Gävle

Pris: 100 kr för medlemmar 125 för icke medlemmar.

Betalas in iförväg till Slow Foods  konto 384-4305 obs ange ditt namn och aktivitet

Anmälan senast onsdagen den 20 augusti till Mia Eriksson  på miaeriksson@yahoo.com

Välkomna till en kväll  där vi sjunger äter och njuter tillsammans med  en av höstens uppskattade delikatesser!!!

surströmming